Dječja stomatologija – Valdent – Dentalna klinika

DJEČJA STOMATOLOGIJA

Bezbolna terapija "Ozonom"

Tretman ozonom vrlo je jednostavan i bezbolan. Zub se izravno, uz pomoć sonde, izlaže djelovanju ozona, a tretman traje 30 sekundi. 

Na taj način prevenira se razvoj karijesa u njegovoj najranijoj fazi, destruktivni demineralizacijsku procesi preusmjeravaju se u remineralizacijske, te na taj način spriječavaju razvoj i napredovanje karijesa, što je posebno važno kada je riječ o djeci. 

U interesu nam je spriječiti nastajanje karijesa i izbjeći nepotrebno bušenje kako bi se i sam strah od zubara smanjio. 

Ozon prije pečačenja

Fisure su sistemi koji su osobito pogodna ekološka niša za bakterije. Pretpostavlja se da kompletna eliminacija mikrorganizama nije moguća uz mehaničko čišćenje. Zbog toga je aplikacija ozona napredak u tom smislu. Bakterije se eliminiraju, a u slučaju defekta pečata karijes neće nastati tako brzo. 

Karijesne promjene u djece mlađe od tri godine

Promjene okluzalne površine u djece mlađe od tri godine ukazuju na visok rizik od karijesa. Pojavljuju se žućkaste ili mekane lezije na okluzalnoj površini. Aplikacija ozona kao neinvazivna mjera ne uzrokuje niti strah niti bol. Karijesna aktivnost prestaje zahvaljujući eliminaciji bakterija. I kod karijesa bočice ozon se može aplicirati u ranoj fazi i dobiti na vremenu kako bi se promijenile navike djeteta, a karijesna aktivnost zaustavila.

Kada je vrijeme za prvi posjet zubaru ?

Ne čekajte predugo na prvi pregled dječjih zubiju, prvi posjeti zubaru ne moraju uključivati detaljne preglede ili bilo kakve intervencije na zubima, u prvim susretima (već nakon jedne godine starosti dijete možete početi upoznavati sa zubarskom ordinacijom) dijete se upoznaje sa zubarom, osobljem. Ako dijete od početka ne učite da su zubari “strašni stričeki” kod kojih se ide po kazni, tada će i njihov otpor posjetama ordinaciji biti puno manji ako ga uopće bude. 

Najčešće je dijete uz malo obostranog truda moguće “zavarati” u prijateljske namjere zubara, no nekada niti uz najbolji trud nije moguće izbjeći malu količinu boli ili nelagode. Upravo je ta bol, odnosno strah od te boli razlog straha od zubara.

U Valdentu se koristimo aparatom HEALOZONE koji omogućava pregled i popravke zubiju bez boli. Aparat HEALOZONE u potpunosti je promijenio stav djece prema zubarima jer tretman aparatom HEALOZONE NE UKLJUČUJE BOL. 

Pomoć tehnologije aparat HEALOZONE, do pojave aparata koji zube liječi izlaganjem ozonu i aparata DiagnoDent koji može ustanoviti prisutnost karijesa bez brušenja ili boli zubari su se oslanjali na vlastite mogućnosti uvjeravanja malih pacijenata. Koliko god ta uvjeravanja bila uspješna često bi djeca prilikom prvog osjeta boli počela plakati i bilo bi nemoguće raditi sa njima. 

Ortodoncija

Ortodontska terapija podrazumijeva postavljanje zuba u najbolji mogući položaj te postizanje harmonije usta i čeljusti. Ortodontske bravice i zubni aparatići danas zadovoljavaju visoke kriterije estetike. 

Prvi posjet ortodontu 

Prvi posjet ortodontu trebao bi biti u 7. godini djetetova života. Doktori is Stomatološke Ordinacije Valdent će objasniti prirodu anomalije, mogućnosti liječenja i dob u kojoj se ono provodi. Neke nepravilnosti potrebno je tretirati ranije, kako se ne bi razvile u ozbiljniji problem koji je teže riješiti, a većinu je anomalija najbolje tretirati u dobi između 8. i 14. godine. 

Pravilan položaj zubi u čeljusti i njihovi pravilni međusobni kontakti osiguravaju ravnomjeran prijenos žvačnog tlaka koji smanjuje opterećenje pojedinog zuba.To znači da čuva potporno tkivo zuba od preopterećenja i propadanja, a samim tim produžuje životni vijek zuba, odnosno, štiti ih od ispadanja. Ortodontska terapija danas nije luksuz, ona je potreba koja se ne smije zanemariti, a pozitivne posljedice ortodontske terapije su trajne.  

Designed by: Spread d.o.o.

Valdent poliklinika © . All rights reserved.