Dječja stomatologija

Kada je vrijeme za prvi posjet zubaru ?

Ne čekajte predugo na prvi pregled dječjih zubiju, prvi posjeti zubaru ne moraju uključivati detaljne preglede ili bilo kakve intervencije na zubima, u prvim susretima (već nakon jedne godine starosti dijete možete početi upoznavati sa zubarskom ordinacijom) dijete se upoznaje sa zubarom, osobljem. Ako dijete od početka ne učite da su zubari “strašni stričeki” kod kojih se ide po kazni, tada će i njihov otpor posjetama ordinaciji biti puno manji ako ga uopće bude.

Najčešće je dijete uz malo obostranog truda moguće “zavarati” u prijateljske namjere zubara, no nekada niti uz najbolji trud nije moguće izbjeći malu količinu boli ili nelagode. Upravo je ta bol, odnosno strah od te boli razlog straha od zubara.

U Valdentu se koristimo aparatom HEALOZONE koji omogućava pregled i popravke zubiju bez boli. Aparat HEALOZONE u potpunosti je promijenio stav djece prema zubarima jer tretman aparatom HEALOZONE NE UKLJUČUJE BOL.

Pomoć tehnologije aparat HEALOZONE, do pojave aparata koji zube liječi izlaganjem ozonu i aparata DiagnoDent koji može ustanoviti prisutnost karijesa bez brušenja ili boli zubari su se oslanjali na vlastite mogućnosti uvjeravanja malih pacijenata. Koliko god ta uvjeravanja bila uspješna često bi djeca prilikom prvog osjeta boli počela plakati i bilo bi nemoguće raditi sa njima.

HealOzone ne uključuje bol

Aparat HEALOZONE ne uključuje bol, pregled aparatom kao i liječenje dječjih karijesa potpuno su bezbolni. Aparat je posebno pogodan za mlade i tek nastale karijese (poput onih u djece) koje u ordinaciji Valdent liječimo bez bušilice, bez boli.

Djeca dobro reagiraju na HealOzone aparat

Aparat HEALOZONE novost je u stomatologiji. Ukoliko razmišljate o vođenju djece kod zubara svakako izaberite pregled aparatom HEALOZONE.

Djeca jako dobro reagiraju na aparat a nakon samog pregleda koji prolazi bez boli odnos povjerenja djeteta prema zubaru raste. Kada nestane bol nestaje i otpor djece ka posjetama zubaru.

Svi kasniji odlasci zubaru postaju ugodna a ne obaveza ispunjena plačem Vašeg djeteta.