Implantologija

Dentalni implantanti Vam vračaju lijep osmijeh u slučaju gubitka zuba što je česta pojava koja se događa uslijed kvarenja, bolesti desni, starenja ili određenih trauma. Zbog estetskih i funkcionalnih razloga gubitak zuba mora se nadomjestiti. U velikom broju slučajeva, implantati su jedini logičan izbor kako bi se potpuno restaurirala funkcionalnost zuba i potpornih struktura.

Ugradnja implantata jedan je od najsigurnijih postupaka u dentalnoj medicini, s postotkom uspješnosti između 93-98%.

Što su implantanti?

Dentalni implantati su umjetne zamjene korijena zuba koji se ugrađuju u čeljusnu kost, kako bi poslužili kao zamjena za prirodne korijene. Njihova namjena je nadomjestiti zubni korijen koji je izgubljen iz bilo kojeg razloga.

Dentalni implantati su izrađeni od titanskom biokomponentalnog materijala koji savršeno srastaju sa kosti.

Dentalni imaplantant se sastoji od : titanskog vijka, suprastrukture i krunice ili proteze .

Kojim pacijentima se preporučuje ugradnja dentalnog implatanta?

  • Svaka osoba kojoj nedostaje jedan ili više prirodnih zubi.
  • Osobe kojima je narušena prirodna mogućnost žvakanja, estetski izgled ili govor.
  • Onim osobama koji imaju otežano ili potpuno onemogućeno nošenje zubnih proteza.

U slučaju veće visine koštanog grebena ili nepovoljne strukture kosti, preporučuje se dodatni zahvat nadogradnje kosti kako bi se mogla izvesti ugradnja implantata u čeljust. U slučaju da pacijent nema određenih zdravstvenih problema koji mogu ugroziti urastanje implantanta u kost, ugradnja implantanta se može provesti nakon konzultacija, dijagnostike uz 3D snimku (ortopan) i pregleda koji će provesi dr. Gino Tafra.

PRGF Endoret tehnologija

Stomatološka ordinacija Valdent se koristi tehnologijom PRGF Endoret nakon vađenje zuba radi boljeg cijeljenja kosti i mekog tkiva u toku zahvata pripreme kosti kod terapije implantatima kod pacijenata s gubitkom kosti terapija parodontnih defekata.

Za ovakav način rada potrebna nam je mala količina krvi koju vadimo neposredno prije zahvata. Tako izvađena krv se centrifugira i prolazi proces kojim se dobije koncentrat proteina vlastite krvi. Na taj način koristimo vlastite stanice za bolje cijeljenje, brže cijeljenje, smanjujemo infekcije, izbjegavamo alergije.

Postupak ugradnje dentalnog implantanta

Ugradnja implantata se provodi pod lokalnom anestezijom. Postupak je potpuno bezbolan.

1. Dio : Vađenje zuba sa mjesta gdje se ugrađuje impalntant ( ako zub već nije izvađen )

2. Dio : Ugradnja titanskog vijaka u čeljust, koji srasta s kosti 3-6 mjeseci. Postupak se naziva oseointegracija i neophodan je za stabilnost i trajnost implantata. Implantati su izrađeni od titana, koji potiče stanice oko implantata na stvaranje nove kosti.

3. Dio : U slučaju da implantant ima primarnu stabilnost tijekom zarastanja, pacijent može nositi i privremenu krunicu

Kad je okolno koštano tkivo sraslo s implantatom, te kad je osiguralo stabilan korijen za novi zub, na implantat se stavlja gingiva-former koji oblikuje zubno meso za zubni nadomjestak.

4. Dio : Nakon srastanja implantanta s kosti i oblikovanja zubnog mesa tj.razdoblja oseointegracije, a u roku od 10-15 dana nakon oseointegracije, na implantant se postavlja suprastruktura i keramička krunica, proteza ili most čime postupak završava.

U slučaju da nedostaje samo jedan zub-radi se o jednostavnijem i potpuno bezbolnom zahvatu budući da se susjedni zubi ne trebaju brusiti (ostaju neoštećeni).

Ukoliko nedostaje više zubi, implantati služe kao “nosači” mosta sastavljenog od krunica, a ponekad i u kombinaciji sa pacijentovim prirodnim zubima.

Pošaljite nam upit

Povjerite nam brigu o vašim zubima. Zatražite besplatan prvi pregled i ponudu.