Ortodoncija

Ortodontska terapija podrazumijeva postavljanje zuba u najbolji mogući položaj te postizanje harmonije usta i čeljusti. Ortodontske bravice i zubni aparatići danas zadovoljavaju visoke kriterije estetike.

Prvi posjet ortodontu

Prvi posjet ortodontu trebao bi biti u 7. godini djetetova života. Doktori is Stomatološke Ordinacije Valdent će objasniti prirodu anomalije, mogućnosti liječenja i dob u kojoj se ono provodi. Neke nepravilnosti potrebno je tretirati ranije, kako se ne bi razvile u ozbiljniji problem koji je teže riješiti, a većinu je anomalija najbolje tretirati u dobi između 8. i 14. godine.

Pravilan položaj zubi u čeljusti i njihovi pravilni međusobni kontakti osiguravaju ravnomjeran prijenos žvačnog tlaka koji smanjuje opterećenje pojedinog zuba.To znači da čuva potporno tkivo zuba od preopterećenja i propadanja, a samim tim produžuje životni vijek zuba, odnosno, štiti ih od ispadanja. Ortodontska terapija danas nije luksuz, ona je potreba koja se ne smije zanemariti, a pozitivne posljedice ortodontske terapije su trajne.