Ispuni i endodoncija

Ispuni / Plombe

Ispuni su tehnika stomatologije kojom se popunjavanju udubine koje su se stvorile usljed djelovanja karijesa, obnavljanjem strukture i morfologije zuba.

Sanacija zubi plombama ili ispunima je najčešći stomatološki tretman. Plombama ispunjavamo šupljine uzrokovane karijesom ili manje deformacije zubi nastale fizičkim ozljedama. Plombama možemo i malo nadograditi ili popraviti zube koji su se s vremenom potrošili.

Stomatološka ordinacija Valdent koristi najmodernije kompozitne materijale koji su vrlo kvalitetni i izuzetno čvrsti kako bi im se trajnost produljila do 10 godina, a uz dobru oralnu higijenu i na dulji rok.

Devitalizacija (endodoncija)

Devitalizacija ili kanalna terapija tj. endodoncija je manja stomatološka operacija koja se sastoji od odstranjivanja živčanog i krvožilnog dijela koji se nalazi unutar zuba, a kojeg stručno nazivamo zubna pulpa.

Devitalizacija se primjenjuje kada je zubna pulpa pogođena infekcijom ili upalom, a takvo se stanje mogu uzrokovati oštećenja prouzročenim karijesom, infekcijama ili drugim komplikacijama. Kanalna terapija je bezbolna za pacijenta jer se obavlja lokalnom anestezijom i vrlo je je važno da se obavi što prije kako bi se spriječilo širenje takvog stanja.

Dr.Gino Tafra uvijek preporučuje da pacijent obavi devitalizaciju jer ona omogućava popravak i teško oštećenih zubiju pa se samim time izbjegava vađenje zuba kao konačno rješenje.

Oralna higijena

Oralna higijena je najbolja navika za očuvanje zdravlja naše usne šupljine i naših zubiju, što nije uvijek sasvim dovoljno jer se na našim zubima stvara zubni kamenac ili bakterije na mjestima gdje zubna četkica nema pristupa i ti se dijelovi ne mogu pravilno očisititi.

Upravo zbog toga je potrebno redovito posječivati svoga stomatologa koji će Vam redovito napraviti najbolje čišćenje zubiju.

Čišćenje zubiju kojeg obavljaju naši stomatolozi u Valdent-u, omogućuje izbjegavanje onih zubnih patologija kao paradontoze ili upale desni koje dugoročno mogu dovesti u opasnost zdravlje usne šupljine. Vrlo je važno obavljati i pravilnu oralnu higijenu nakon zahvata zubne implantologije.