Bezbolna terapija "Ozonom"

Tretman ozonom vrlo je jednostavan i bezbolan. Zub se izravno, uz pomoć sonde, izlaže djelovanju ozona, a tretman traje 30 sekundi.

Na taj način prevenira se razvoj karijesa u njegovoj najranijoj fazi, destruktivni demineralizacijsku procesi preusmjeravaju se u remineralizacijske, te na taj način spriječavaju razvoj i napredovanje karijesa, što je posebno važno kada je riječ o djeci.

U interesu nam je spriječiti nastajanje karijesa i izbjeći nepotrebno bušenje kako bi se i sam strah od zubara smanjio.

  • bez bušenja
  • bez bola
  • bez uporabe anestetika
  • za velike i male
  • tretirana površina postaje otpornija na ponovni nastanak karijesa

Ozon prije pečačenja

Fisure su sistemi koji su osobito pogodna ekološka niša za bakterije. Pretpostavlja se da kompletna eliminacija mikrorganizama nije moguća uz mehaničko čišćenje. Zbog toga je aplikacija ozona napredak u tom smislu. Bakterije se eliminiraju, a u slučaju defekta pečata karijes neće nastati tako brzo.

Karijesne promjene u djece mlađe od tri godine

Promjene okluzalne površine u djece mlađe od tri godine ukazuju na visok rizik od karijesa. Pojavljuju se žućkaste ili mekane lezije na okluzalnoj površini. Aplikacija ozona kao neinvazivna mjera ne uzrokuje niti strah niti bol. Karijesna aktivnost prestaje zahvaljujući eliminaciji bakterija. I kod karijesa bočice ozon se može aplicirati u ranoj fazi i dobiti na vremenu kako bi se promijenile navike djeteta, a karijesna aktivnost zaustavila.